Vihdin Omakotiyhdistys.. .. Y-1787161-1Hallitus 2019 JÄSENEDUTLAITELAINAUSYrityspalvelujaKuvag.
PERUSTAMISHISTORIAA

Vihdin Omakotiyhdistys ry
Vihdin kunta lähialueineen


 TAKAISIN ETUSIVULLE 

PERUSTAMISHISTORIAA: Vihdin Omakotiyhdistys ry 20-vuotta:  

Puheenjohtaja VJH 22.11.2015  15.15  


Hyvä Omakotiyhdistysväki!

Elettiin marraskuuta 1995. Pakkaslumi narskui saappaiden alla. Ovi aukesi narahtaen. Palttoot ripustettiin naulakkoon ja kuusi päättäväistä henkilöä siirtyi  pöydän ääreen. Ilmassa huokui innostus, sillä oli aika perustaa pienkiinteistöasukkaille oma edunvalvontayhdistys. Uusi yhdistys sai nimeksi Nummelan Seudun Omakotiyhdistys.

Tästä hetkestä on nyt jo 20  vuotta. Vierineet vuodet ovat  osoittaneet  omakotiyhdistyksen tarpeellisuuden. Otettiin kantaa pienkiinteistöjen etujen puolesta, annettiin lausuntoja. Havaittiin, että pienen käytön takia kaikkien ei tarvitse omistaa puutarhassa tarvittavia laitteita, vaan yhdistys voi hankkia niitä ja lainata edullisesti jäsenille. Myös jäsenetujen hankintaa aloiteltiin.

Sähkömarkkinat vapautuivat ja omakotiyhdistys oli Suomessa eturintamassa kilpailuttamassa sähkösopimuksia. Tämä toi merkittävän lisäyksen jäsenmäärään.

Vuosien saatossa puheenjohtajat ja sihteerit ovat vaihtuneet kunnon työrupeamien jälkeen, mutta vieläkin on perustajajäseniä aktiivisesti mukana toiminnassa.

Onnistunut nimenmuutos

Kahdeksan vuotta sitten toteutettiin jo pitkään harkittu muutos. Yhdistyksen nimi muutettiin Vihdin Omakotiyhdistykseksi. Nummelan alueen ulkopuolella asuvat vierastivat vanhaa nimeä, eivätkä halunneet liittyä yhdistykseen. Nimenmuutos osoittautui todella onnistuneeksi. Voitiinhan samalla viedä Vihtiä nimenä maailmalle.

Kahdeksan vuotta sitten uudistettiin samalla hallituksen organisaatio ja nimettiin hallituksen jäsenille omat tehtäväalueet. On edelleen syytä korostaa hyvää puheenjohtajan,  sihteerin ja varainhoitajan - koossa ja kurissa pitävä asiainhallintaa, mutta samalla kaikki hallituksen jäsenet aktivoitiin omille sektoreilleen. 

Kahvitilaisuus Uudenmaan piirissä toi uuden sykäyksen yhdistyksemme toimintaan

Vuoden 2007 marraskuussa, silloinen puheenjohtaja Ritva Alasaari soitti ja kertoi omakotiliitosta tulleen kutsun johonkin kahvitilaisuuteen. Siellä kuulemma yhdistys saisi kolmannen palkinnon  jäsenhankinnasta. Vasta soitto Omakotiliiton toimistoon vahvisti  tilaisuuden olevankin  Omakotiliiton Uudenmaan piirin järjestämä. Vihdistä lähti neljä henkilöä kahvitilaisuuteen Vantaan Energian tiloihin Tikkurilaan. Kahvitilaisuus olikin Liiton Uudenmaan piirin syyskokous.

Tuliaisina Vihtiin oli viiri ja kunniakirja sekä yhdistyksemme jäsenelle paikka Uudenmaan piirin hallituksessa.

Seuraavana vuonna jäätiin jäsenhankintakilpailussa prosenttiperusteella neljänneksi. Jokainenhan tietää sen olevan kauhein palkintosija.

Siitä sisuuntuneina 2009 jälkeen Vihdin Omakotiyhdistyksen osalta ei ole annettu sijaa jossittelulle. Vihti on ollut ykkönen jo seitsemän vuotta, niin on myös ensi kevään palkintojenjaossa? Lisäksi yhdistys voitti Suomen Omakotiliiton kaikki neljä toimintakilpailua 2009-2010. Vihdin Omakotiyhdistyksellä on erinomainen joukkue! Joukkuetta yhdistää myös tärkeä asia. Tekemisen ilo!

Jo vuonna 2009 omakotilehden toimittajien vieraillessa Vihdissä, silloinen puheenjohtaja Aimo Antikainen totesi, että sihteeri Raija Ojala pitää meidät jätkät kurissa ja paperit ajallaan ojennuksessa.

Tästä 10 vuoden uurastuksesta haluan antaa tunnustuksen Raijalle koko hallituksen puolesta. 

Erityisesti kiitokset myös puheenjohtajuuden v. 2011 jättäneelle Aimo Antikaiselle merkittävästä ja innostavasta työrupeamasta!

Hyviä jäsenetuja ja monipuolista toimintaa

Jäsenille on järjestetty hyviä etuja ja monipuolista toimintaa, joka on kasvattanut jäsenmäärää ja tämä taas on tuonut uusia vaikutusmahdollisuuksia, jäsenetuja ja lisää jäseniä. Naapuriyhdistyksissä väestöpohja on 20.000 - 230.000 enemmän kuin Vihdissä - silti Vihti on noussut Suomen Omakotiliiton 260:stä yhdistyksestä  suurimmaksi 3883:llä jäsenellä(jäsentaloudella) Salon Omakotiyhdistys ohitettiin syyskuussa 2011. Edellä oli enää n. 74.000 asukkaan Joensuu, joka ohitettiin  kesäkuussa 2013.

Suomen Omakotiliiton liittokokous pidettiin 17.-18.11.2012 Tampereella.  
Allekirjoittanut valittiin 15 jäseniseen liittohallitukseen kaudelle 2013-2016. Raimo Hokkanen ja Pirjo Keto 55 jäseniseen liittovaltuustoon ja lisäksi liittovaltuustoon varaedustajiksi valittiin Irma Hyttinen, Raija Ojala ja Petri Salminen. Myös naapurimme, Karkkilan Omakotiyhdistys sai edustajan liittovaltuustoon. Ensivuonna 2016 on seuraava liittokokous.

Yhdistyksen hallitus
Puheenjohtajana 2016 jatkaa Veikko Hallikainen, hallituksen varsinaisina jäseninä Raimo Hokkanen, Irma Hyttinen, Pirjo Keto, Raija Ojala, Petri Salminen, Jorma Lehtamo ja Veikko Kekäläinen  ja uusina varajäseninä Arto Ågren  ja Ritva Ågren.

Edunvalvontaa

Vihdin Omakotiyhdistyksen aloite kiinteistöveron alentamisesta hyväksyttiin valtuustossa 14.11.2011. Aloite yksityisteiden avustusten saamisesta naapurikuntien keskitasolle, Desibelit kuriin, liikenneturvallisuus -ideakilpailu sekä toteutunut kuntalisä, ovat uusimpia tehtyjä aloitteitamme. Aloitteet ja yhteistyö kunnan kanssa on sujunut hyvin. Ainoastaan yksityistieavustukset ovat edelleen retuperällä naapurikuntiin nähden. Mutta ehkäpä ensivuonna asia korjaantuu!

Olemme tehneet kahdeksan vuoden aikana lukuisan määrän aloitteita Omakotiliiton liittovaltuustolle, on niistä joku mennyt läpikin – jo seitsemän vuoden jälkeen!

Tulevaa toimintaa

Pyrimme säilyttämään yhdistyksen monipuoliset jäsenedut ja neuvontapalvelut, joista erityiskiitos Luoteis-Uudenmaan Rakennusmestarit ja –insinöörit AMK ry:lle, Ekolämmöx Oy:lle. Uutena muotona on alkanut neuvontapalvelu vesi- ja kosteusvahinkojen tapahtuessa.

Vuoden 2016 suuri, uusi hanke on nuorisokortti. Siinä on vielä monta mutkaa matkassa.

Kiitokset

Vihdin Omakotiyhdistyksen monipuolisesta toiminnasta ja eduista ovat kiitettävästi kertoneet: paikallissanomalehti Luoteis-Uusimaa ja ilmaisjakelulehti Vihdin Uutiset sekä tietoja on jaossa myös omakotivihti.fi  -kotisivuillamme. Uutena myös aloittelemme FB päivittämistä.

Suomen Omakotiliiton asumisen edunvalvonta, näkyvyys ja jäsentiedottaminen on huomattavasti parantunut, eikä vähiten uuden toiminnanjohtajan Kaija Savolaisen uurastuksen tuloksena.

Myös kaikki toimijat eri osa-alueilla ovat tunnustuksen ansainneet.

Hyvä Omakotiväki!

Toivotan Teidät kaikki mukaan Vihdin Omakotiyhdistyksen 20-v. juhlavuositunnelmiin.

Hyvää Uutta Vuosikymmentä kaikille nykyisille ja tuleville jäsenillemme sekä yhteistyökumppaneillemme!

Vihdin Omakotiyhdistys pärjää! 


Tervehtien

Veikko Hallikainen
puheenjohtaja

________________________________________________________________
JK. Anna palautetta ja uusia toimintaideoita tai liity jäseneksi:  
veikkojhallikainen@gmail.com
veikko.hallikainen@omakotiliitto.fi

 TAKAISIN ETUSIVULLE 

 


YHDISTYS, liittyminen
Puheenjohtajalta 18.2.2018
JÄSENETUJA 2018-
SÄHKÖTÖITÄ, TALKKARIAPUA, RAKENTAMINEN, ATK YM.
Rakennusneuvontaa, Seminaarit
Jäsenhankintakisa2018-2019Kylpyläpalkintoja!
Retket,teatteri, matkat 2019
Kokoukset, kevätkokous, syyskokous, jäsenille
AUTO, ENERGIA
PERUSTAMISHISTORIAA
Sähkömarkkinat - Öljy
Vuosien varrelta 2012-2014
Liity jäseneksi Os.muutos Jäsenetulaskelma
Kokoukset, kevätkokous, syyskokous, jäsenille
Toimintaa ja tapahtumia 2008-2018
Hajajätevesiasiaa
Vihdin Omakotiyhdistys.. .. Y-1787161-1Hallitus 2019 JÄSENEDUTLAITELAINAUSYrityspalvelujaKuvag.